Milojko Spajić Foto:R.R./ATAImages

Predsedništvo Pokreta Evropa sa (PES) je konstatovalo da je poslanica Jevrosima Pejović usled nepoštovanja zaključaka Izvršnog odbora, odbijanja da poštuje odluku ogromne većine članova Glavnog odbora (GO) i kršenja Statuta partije, odlučila da više ne bude deo Pokreta Evropa sad, saopšteno je iz PES-a.

Saopštenje PES-a prenosimo u celosti:

„Za period od mesec dana sa uvaženom poslanicom Pejović je više funkcionera našeg Pokreta obavilo razgovor i upoznalo bivšu poslanicu PES-a da ima apsolutno pravo na drugačiji stav i mišljenje, ali da nije u skladu sa demokratskim načelima i Statutom insistirati na stavu manjine u odnosu na ubedljivu većinu opredeljenih.

Milojko Spajić Foto: GOV.ME/B. Ćupić

Izuzetno cenimo odnos ostalih kolega koji, iako su imali drugačiji stav na organima partije, ostaju dosledni demokratskom načelu da se poštuje volja većine, što je praksa u svim demokratskim političkim organizacijama.

Žalimo zbog iznuđenog poteza, ali ćemo kao organizacija ostati istrajni u poštovanju demokratskih pravila, kako bi se stekli uslovi za deblokadu parlamenta i formiranje nove Vlade, sprovođenje reformi i realizaciju programa Evropa sad 2.

Naš Pokret će istrajati na odluci Glavnog odbora da formira 44. Vladu sa onima koji su podržali lidera PES-a za mandatara na konsultacijama kod predsednika države.

POGLEDAJTE JOŠ:

Onima koji su se odlučili za drugačiji izbor, želimo uspešan parlamentarni rad s ostalim kolegama iz opozicije.

Takođe, iako Ustav konstatuje da je poslanik/ca vlasnik/ca svog mandata, očekujemo da poslanica Pejović vrati mandat PES-u, iz razloga što je status člana parlamenta stekla zahvaljujući parlamentarnoj listi koju je predvodio Milojko Spajić, čiji je predlog za novu Vladu i parlamentarnu većinu poslanica odbila da podrži“, naveli su iz PES-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar