Foto:GOV.ME/S.Matić

Crnogorski premijer Milojko Spajić izjavio je večeras da, posle izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, postoji jedna prazna stolica i da bi Crna Gora trebalo da se nametne kao buduća nova članica Unije, a radi se na na tome da bude stvarno kredibilan partner Evropskoj uniji i Evropskoj komisiji i svim državama članicama.

„Da biste postali 28. članica nije potrebno da se promene bilo kakvi ugovori Evropske unije, upravo jer je Velika Britanija napustila EU, postoji – uslovno rečeno – jedna prazna stolica, ta stolica treba da čeka Crnu Goru. Treba da se nametnemo kao prirodna nova članica Evropske unije. To ćemo uraditi zalaganjem, radom, ozbiljnošću, državničkim ponašanje, to je nešto što Evropska unija traži od nas“, naglasio je Spajić u intervjuu ua Radio-televiziju Crne Gore.

On je, na pitanje da li očekuje reforme u pravosuđu, rekao kako „očekuje suštinske promene“ i da će uvesti red u svim sektorima, ali da će raditi na reformisanju mnogih institucija, među kojima je i policija.

„Imamo nekih 7-8 zakonskih rešenja koje ćemo morati da promenimo, a koja se odnose na tužilaštvo, pravosuđe, sudstvo. Moramo da reformišemo i policiju i mnoge druge institucije u Crnoj Gori. Moramo da radimo i na poreskoj upravi, ona je kičma države, mislim da se puno zanemaruje,finansijska policija je takođe jako bitna, nju ćemo da formiramo vrlo brzo“, najavio je crnogoorski premijer.

***

BONUS VIDEO – Crna Gora između formiranja vlade i popisa: Predstavnici četiri crnogorske opštine u Beogradu traže investitore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar