Olaf Šolc Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Olaf Šolc, lider socijaldemokrata (SPD), saopštio je da ima mandat za formiranje vlade u Nemačkoj, prenosi agencija AFP. Sa druge strane, nemački mediji još nisu preneli ovu informaciju, već samo izjavulidera SPD-a da razgovori o koaliciji sa Zelenima i Liberalima počinju sutra.

„Građani su dali SPD-u mandat za formiranje vlade. Na nama je da to sprovedemo. Reč je o napretku Nemačke“, prenosi „Špigl“ Šolcove reči koje je izgovorio na konferenciji u Berlinu gde su tri stranke počele pregovore o formiranju koalicije.

Podsećamo, prethodno su Zeleni saopštili su da žele da započnu pregovore sa socijaldemokratama (SPD) i Liberalima (FDP) o formiranju takozvane „semafor“ koalicije. Analena Berbok iz Zelenih objavila je juče da će predložiti Liberalima Kristijana Lindera da što pre razgovaraju sa Olafom Šolcom, liderom socijaldemokrata.

„Nemačka se suočava sa velikim izazovima, kojima se brzo moramo pozabaviti“, istakla je Berbok nakon sastanka u stranci na kojem je odlučivano o potencijalnim koalicionim partnerima.

Kristijan Linder potom je objavio da će prvi sastanak lidera tri stranke biti održan sutra.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar