Andrej Plenković
Foto: EPA-EFE/Virginia Mayo

Predsednik vlade Hrvatske Andrej Plenković u poseti je Primorsko-goranskoj županiji. Na početku je govorio o projektu Poboljšanje vodne infrastrukture, o ulaganjima u saobraćajnu infrastrukturu, a onda se osvrnuo na slučaj smrti novinara Vladimira Matijanića, kao i o optužnicama iz Srbije.

„Što se tiče slučaja, znam koliko je juče na konferenciji za medije ministarstvo reklo. Osim toga nemam drugih saznanja i neću to komentarisati. Mislim da će nezavisno od inspekcije, DORH baviti time ionako, bez apela, po službenoj dužnosti“, odgovorio je na pitanje ko je ubio novinara Vladimira Matijanića.

„Žao mi je da je mlad čovek preminuo, kao što mi je žao Mislava Bage. Sve se treba ispitati. Ne bih rekao da bilo ko bilo koga štiti. Ako ste pažljivo čitali, govori se o činjenicama i ocenama stvari koje nisu dobre“, rekao je Plenković govoreći o odgovornosti ministra Beroša, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

„A recite vi meni šta Beroš ima sa postupanjima ljudi u celom ovom lancu, recite šta? Je li on bio tamo u KBC-u? Da li se on javljao na telefon? Je li došao sa hitnim timom nekome u kuću? Objektivna odgovornost, dobro, ok“, rekao je.

Na konstataciju novinara da je mogao smeniti odgovorne, Plenković je rekao: „Sve ok. Ne znam šta je ovo sada. Novinari uzimaju u svoje ruke pravdu?“

„U pravnoj i demokratskoj državi kao što je naša zna se ko je odgovoran za što. Postoji ministarstvo, inspekcija zdravstvena, stručna komisija. A postoje druga tela koja iz drugog kuta možda gledaju na iste činjenice. Je li na isti način ili ne, ja to ne znam, vi ne znate, vaše kolege ne znaju“, rekao je Plenković na kraju.

BONUS VIDEO: Milanović o optužnici iz Srbije: Braćo Srbi, pamet u glavu, koštaće vas

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar