Foto:Shutterstock

Krizni štab Hrvatske utvrdio je danas poseban režim ulaska za osobe iz BiH, Kosova, Srbije i Severne Makedonije, a svi koji dolaze iz ovih zemalja moraće u samoizolaciju 14 dana. Obaveza se ne primjenjuje na one koji tranzitiraju kroz navedene zemlje.

Druga odluka se odnosi na izmenu u javnom prevozu, a po kojoj vozači i ostali zaposleni i putnici moraju obavezno da koriste medicinske maske i da se pridržavaju opštih mera, prenosi Index.

U Hrvatskoj su danas zabeležena 22 nova slučaja zaraženih osoba, ukupno je 2.388 slučajeva, 73.738 testiranih, 645 u poslednja 24 sata. U bolnici je 18 osoba, a umrlo je 107. Trenutno je aktivno 139 slučajeva.

„Ove odluke rađene su na temelju preporuka epidemiologa s obzirom na stanje u susednim zemljama. Porast zaraženih imamo, većina tih osoba je došla iz BiH i iz Srbije. Mi i dalje na dnevnoj bazi pratimo sve što se događa. Brže ćemo donositi odluke i menjati ih ako za to bude potrebe. Vozač automobila ili autobusa, ne sme pokrenuti vozilo ako svi putnici nemaju maske“, poručio je Davor Božinović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare