Foto: EPA-EFE/RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY

U Rusiji u regionu Tatarstana pao je avion L-410 u kojem je poginulo najmanje 16 ljudi, dok je šestoro povređeno. Prema prvim informacijama, u pitanju su padobranci (njih 20) i dva člana posade.

PROČITAJTE JOŠ:

„U sudaru je poginulo 16 ljudi, dok je šest povređenih hospitalizovano u medicinskih ustanovama u republici“, rekao je Aleksej Kuznjecov, pomoćnik ministra zdravlja. Povređeni su u kritičnom stanju, dodao je on.

Prema slikama koje je obijavilo ministarstvo trup letelice je uništen, ali je rep ostao skoro netaknut.

Na licu mesta se nalaze spasilačke i ekipe hitne pomoći. Na lice mesta je upućen helikopter Mi-8 u kojem se nalaze spasioci.

Raniji medijski izveštaji su tvrdili da je u avionu bilo 23 ljudi, ali lokalni mediji izvestili su da je rođak jedne od žrtava greškom zamenjen za putnika nakon što je stigao na mesto događaja i pozlilo mu je pa mu je bila potrebna hospitalizacija, prenosi RT.

Foto: EPA-EFE/RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY

Istražitelji koji rade na licu mesta, veruju da je avion mogao da se sruši zbog preopterećenja jer je broj putnika premašio kapacitet aviona, rekao je medijima izvor. Ljudske greške i tehnički problemi takođe se smatraju mogućim uzrocima, dodao je on.

Ovaj tip letelice je namenjen za regionalne linije. Letelica ovog tipa je proizvedena krajem 60-tih godina prošlog veka.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar