Foto: Shutterstock

Gađanje nastavnice, bacanje stolica, uništavanje školske imovine – scene su iz učionica Srednje mešovite škole "25. maj" u Tuzima, s kraja prošle školske godine.

O tome svedoče snimci na društvenim mrežama, s kojima je uprava škole, kako tvrde, upoznata tek pre desetak dana, dok u Ministarstvu prosvete o tome ne znaju ništa.

Neprimereno ponašanje učenika nije prijavljeno, a u Prosvetnoj zajednici ističu da je to prvi, obavezan korak da se suzbije ovakvo nasilje.

Šokirani su snimcima iz učionica i pozivaju sve da hitno reaguju, prenose Vijesti.me.

Kako saznaje Televizije Vijesti, neki od snimaka, koji su se našli na društvenim mrežama, nastali su krajem prošle školske godine.

Na nekima od njih, osim uništavanja školske imovine i neprimerenog ponašanja, vidi se i kako učenici gađaju nastavnicu Ardijanu Junčaj, koja u ovoj školi predaje ekonomsku grupu predmeta.

Junčaj nije odgovorila na pozive Televizije Vijesti, a vršilac dužnosti direktora škole Sehad Ljuljanaj kazao je da incidenti nisu prijavljeni upravi škole.

On nije mogao ovim povodom pred kameru, ali je u telefonskom razgovoru rekao da je sa spornim snimcima upoznat pre desetak dana, te da su nastali u vreme kada on nije bio na čelu ove obrazovne ustanove.

Ljuljanaj osuđuje ovakvo ponašanje, koje, kako kaže, šalje ružnu sliku ne samo o školi u Tuzima, već i o celokupnom društvu i državi.

Ističe da ovakve stvari moraju da se prijave, kako bi bile preduzete adekvatne mere, i sankcionisalo neprimereno ponašanje.

PROČITAJTE JOŠ:

U Prosvetnoj zajednici ove snimke vide prvi put.

A da se sve to dešavalo u Srednjoj mešovitoj školi u Tuzima, ne zna ni Ministarstvo prosvete.

Školski odbor, kako je kazao Ljuljanaj, odlučio je da se od ove školske godine spreči i zloupotreba mobilnih telefona tokom nastave.

Plan je da telefoni tokom časova budu u posebnom ormaru, osim kada su, uz saglasnost profesora, eventualno potrebni za nastavni proces.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare