Načelnica Policijske akademije podneće zahtev za pokretanje disciplinskog postupka protiv četvoro zaposlenih u Policijskoj školi Josip Jović u Zagrebu zbog objavljenog snimka na kojem kadeti igraju kolo, dok je kadetkinja koja je inicirala snimanje i objavu isključena iz policijske škole.

POGLEDAJTE JOŠ:

Policijska akademija u ponedeljak je saopštila da će načelnica pokrenuti disciplinski postupak protiv rukovodilaca grupa, smene i dvoje upravnika policijske škole zbog snimka koji se pojavio u javnosti i za koji je nedvosmisleno utvrđeno da je nastao 15. juna na Policijskoj akademiji, u kasnim večernjim satima, dok je trebalo da bude na snazi vreme povečerja za polaznike škole.

Policijska akademija je pojasnila da su odgovorne osobe policijske škole dozvolile polaznicima produženo slobodno vreme za druženje do 24 sata umesto do 22 sata zbog činjenice da su polaznici završili 10-nedeljnu kontaktnu nastavu tokom koje zbog suzbijanja zaraze nisu napuštali krug škole.

“Tokom navedenog vremena nekoliko polaznika koji se nalaze u ovom ciklusu kontaktne nastave su na otvorenom prostoru kruga škole slušali muziku i plesali. Ali, za vreme njihovog druženja, voditelji grupa, smene i prisutni rukovodioci policijske škole koji su dozvolili razonodu i druženje, trebali su da nadziru poštovanje kućnog reda i da li je ponašanje polaznika primereno i nije suprotno odredbama Statuta policijske škole Josip Jović, a što su prema do sada utvrđenom, propustili da učine“, saopštila je škola.

Policijska akademija dodaje da je snimanje i objavu navedenog snimka inicirala 19-godišnja polaznica čime je, ističu, prekršila važeće pravne propise Policijske škole i nanela je štetu ugledu Ministarstva unutarnjih poslova.

Zbog navedenog je isključena iz policijske škole, dok će se i prema ostalim polaznicima sa snimka izreći odgovarajuće sankcije, dodaje Policijska akademija.

Mediji u regionu preneli su snimak na kom polaznici škole igraju „Užičko kolo“.

BONUS VIDEO Završetak EXIT festivala

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram