Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Zgrebačka Arena pretvorena je u bolnicu u koju će biti preseljeni oboleli iz zdravstvenih ustanova, kako bi bilo dovoljno mesta za karantin zaraženih koronavirusom. Video, na kojem su prikazani ovi kreveti, proširio se društvenim mrežama i mnoge uznemirio.

U zagrebačkoj Areni u toku je postavljanje bolničkih kreveta koji će u slučaju potrebe biti namenjeni za smeštaj lakših bolesnika koji se od ranije nalaze u zagrebačkim bolnicama, kažu u Nacionalnom štabu civilne zaštite. Arena Zagreb priprema se za prihvat obolelih osoba, piše Dnevnik.hr.

„Imamo primarne, sekundarne i tercijarne centre. Jedan od tih sekundarnih biće u Areni Zagreb“, najavio je ministar zdravlja Vili Beroš.

Kreveti koji se postavljaju u Areni nisu namenjeni obolelilma od koronavirusa, kako su mnogi pomislili gledajući snimak koji se širi društvenim mrežama, već su namenjenai za lakše bolesnike iz drugih bolnica kako bi se u njima oslobodila mesta za zaražene koronavirusom.

Podsetimo, broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj prešao je 100. Svi zaraženi pacijenti su stabilno, a nema podataka o pogoršanju njihovog stanja.

Za prijem teže obolelih priprema se KB Dubrava. Hrvatska vojska ispred bolnice podiže šatore i ekspedicijski kamp, kapaciteta 270 kreveta za prijem obolelih pacijenata.