Sneg u Moskvi Foto:Natalia KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia

„Ovo je snežna apokalipsa“, saopštila je u nedelju ruska javna televizija, uz snimke rekordnih snežnih padavina na ulicama Moskve. Napadalo je više od 30 centimetara snega, poremećen je drumski saobraćaj i otkazani su letovi sa tamošnjih aerodroma.

„Ovakve snežne padavine su tipične za februar, a sada se dešavaju u decembru. Nikada u istoriji meteorološkog monitoringa 18. decembra na ulicama Moskve nisu viđeni tako visoki snežni nanosi“, saopštio je meteorološki centar Fobos.

Sneg u Moskvi Foto:Mikhail Voskresenskiy / Sputnik / Profimedia

Trenutno, na uklanjanju snega radi oko 119.000 ljudi i više od 12.500 vozila.

Sneg u Moskvi Foto:Ramil Sitdikov / Sputnik / Profimedia

„Ovo je snežna apokalipsa: Moskvu je pogodila takva snežna oluja da je nemoguće hodati ili voziti“, prenosi javna televizija.

Pročitajte još:

Dodaje se da autobusi satima ne mogu da krenu, očajni putnici izlaze iz autobusa i nastavljaju pešice. Trotoari su prekriveni snegom, a vlasti sada daju prioritet raščišćavanju puteva kako bi omogućili javni prevoz. Na moskovskom aerodromu je otkazano više od 50 letova.

Ranije je direktor ruskog hidrometeorološkog centra Roman Vilfand rekao za TASS da bi do ponedeljka visina snežnih nanosa u Moskvi mogla biti blizu rekorda od 34 cm, koji je zabeležen 19. decembra 1941. godine.

BONUS VIDEO Kako je izgledao jučerašnji sneg u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare