Foto: Norfolk Police

Bomba iz Drugog svetskog rata neočekivano je eksplodirala u gradu Grejt Jarmut u Ujedinjenom Kraljevstvu i stvorila guste oblake dima u vazduhu nad ovim gradom.

Kamere su zabeležile eksploziju, a erupcija se osetila danas širom Grejt Jarmuta, kada je oko 17 časova eksplodirala ratna bomba iz Drugog svetskog rata u centru operacije deaktiviranja.

PROČITAJTE JOŠ:

Svedoci izveštavaju da su videli vreće peska kako lete u vazduh i kako prozori podrhtavaju kada je eksplozija potresla ovaj mali primorski grad.

Policija ove oblasti potvrdila je da to „nije bila planirana detonacija“ i da se „dogodila tokom sporog rada na razoružavanju eksploziva“.

„Ovo nije bila planirana detonacija i desilo se tokom sporog rada na razoružavanju eksploziva. Celokupno osoblje vojske i službe za vanredne situacije je uključeno. Donećemo vam dalje informacije kada ih budemo imali“, stoji u saopštenju na Tviteru.

Naime, do incidenta je došlo prvobitno pre dva dana kada je otkriven „uređaj“ za koji se sumnjalo da je iz Drugog svetskog rata. Ispostavilo se da je u pitanju nemačka bomba teška 250 kilograma. Odmah nakon što je otkrivena bomba u ovom gradu, angažovani su pripadnici policije i vojske, a nadležni su procenili da postoji opasnost u ovoj oblasti, te je sagrađen ogroman zid od vreća peska, kako bi ublažili potencijalnu eksploziju.

Pre eksplozije, policija je postavila kordone zatvarajući puteve ka ovom delu grada i insistirala na evakuaciji stotina ljudi koji žive u „crvenoj zoni“, u krugu od 200 metara od bombe na Bolard Кeju.

Ostalima koji žive na udaljenosti do 400 metara takođe je savetovano da napuste svoje domove.

Foto: Norfolk Police

Plan njihvog delovanja bio je da bombu delimično unište u kontrolisanim uslovima, te da naknadno preostali eksploziv iznesu u more, gde bi bio bezbedno deaktiviran, piše „DailyMail“.

Međutim, vojni tim iznenadila je neplanirana eksplozija. Povređenih nije bilo, dok je pričinjena materijalna šteta.

***

BONUS VIDEO: Troje mrtvih u eksploziji na ostrvu Džersi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar