Zagreb Foto: Shutterstock/posztos

Oko 10.30 žitelje Zagreba uznemirila je jaka detonacija koju je izazvao MiG-21 Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.

Zbog realizacije planiranih letova u okolini Zagreba, vojni MiG-21 probio je zvučni zid izazvavši jaku i kratkotrajnu buku koja je uznemirila građane, piše Dnevnik.hr.

Ministarstvo odbrane je ranije saopštilo da se probijanje zvučne barijere očekuje tokom probnih letova na područjima Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije. Proboj se dešava na visini od 10.000 do 14.000 metara.

„U okviru planskih zadataka Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, piloti 191. lovačke eskadrile 91. krila će ponedeljak, 30. januara 2023. godine, od 13.00 do 18.00 sati i utorak, 31.01. 2023. godine, od 10.00 do 16.00 časova redovnim letačkim aktivnostima tokom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida“, saopšteno je iz Ministarstva.

Pročitajte još:

Dodaje se da hrvatsko ratno vazduhoplovstvo sve aktivnosti na područjima propisanih zona letenja sprovodi u skladu s propisima i pravilima koja uređuju korištenje vazdušnog prostora u Hrvatskoj.

„U toku realizacije planiranog leta i zbog probijanja zvučnog zida, u skladu sa propisima i pravilima koja uređuju korišćenje vazdušnog prostora u Hrvatskoj, u toku realizacije planiranog leta i zbog probijanja zvučne barijere, zračne snage Hrvatske obavljaju sve aktivnosti. Očekuje se kratkotrajna pojačana buka i molimo građane za strpljenje i razumevanje“, zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO Vračarski tunel – tempirana bomba?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar