Društvena mreža Snapchat više ne promoviše nalog američkog predsednika Donalda Trampa na svojim stranicama odabranog sadržaja, objavila je kompanija.

„Trenutno ne promovišamo sadržaj predsednika na Snapchat platformi Discover“, izjavio je portparol Snapa. „Nećemo da reklamiramo one koji podstiču rasno nasilje i nepravdu dajući im besplatnu promociju na Discoveru“, dodali su.

Trampov Snapchat nalog, koji ima oko 1,5 miliona sledbenika, ostaje na platformi.

Snapova odluka sledi nakon nedavnih predsednikovih postova u kojima preti da će pustiti „besne pse“ i „moćno oružje“ na demonstrante nakon što su beli policajci u Mineapolisu ubili crnog muškarca.

Snapov potez će verovatno produbiti Trampovu svađu s društvenim mrežama koja je počela prošle nedelje nakon što je Tvitera neke njegove postove stavio upozorenje.

Tviterr je stavio nalepnicu da su prekršena pravila platforme o zabrani veličanja nasilja u tvitu u kojem predsednik sugeriše da bi na demonstrante trebalo pucati.

Facebook je istu poruku na svojoj platformi ostavio netaknutu, što je izazvalo bes zaposlenih te kompanije protiv svoga šefa Marka Zakerberga.

Tramp je prošlog četvrtak potpisao izvršnu uredbu kojom želi da ograniči zaštitu društvenih mreža i slobodu koju imaju u moderiranju svojih sadržaja.

Taj 230. član Zakona o normama komuniciranja obezbeđuje kompanijama Fejsbuk,Tviter i Instagram zaštitu od sudskog progona zbog sadržaja koje objavi treća strana i daje im slobodu da po vlastitoj proceni intervenišu na platformama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar