Kristijan Šmit Foto: EPA-EFE/OMER MESSINGER

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit izjavio je da Bosna i Hercegovina treba da sledi Evropsku uniju po pitanju stava prema ratu u Ukrajini, a da stavovima sprskog člana Predsedništva Milorada Dodika ne treba pridavati mnogo značaja.

“Ne može Dodik nakon pet minuta da napusti sednicu (Predsedništva) i ode da razgovara sa (ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom) Lavrovim. Ovo ponašanje liči na vrtić“, rekao je Šmit za N1 u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte još:

Dodik je napustio sednicu u sredu posle odbijanja njegovog zahteva da u dnevni red bude uvrštena tačka u vezi sa ukrajinskom krizom. Član Predsedništva Željko Komšić je nakon prekinute sednice saopštio da Dodik sprovodi ciljeve dogovorene s Rusijom, a Šmit u osvrtu na taj komentar navodi da Dodiku ne treba pridavati puno značaja.

“Ne treba davati preveliku težinu Dodikovom značaju. On je taj koji zove ljude po svetu, ne zovu oni njega“, rekao je Šmit.

Upitan da li je Milorad Dodik više proruski nastrojen nego predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i šta će se desiti ukoliko Dodik nastavi sa ovakvim izjavama, Šmit kaže da se Dodik „gubi“ u svojoj priči.

“Da li je proruski ili šta god da jeste – on se gubi u vlastitoj priči. To je ustvari problem kod njega”, rekao je kratko Šmit.

Bonus video: Reakcija Milorada Dodika posle sankcija SAD

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar