Princess Latifa Al Maktoum Foto: Privatna arhiva

Fotografija princeza Latifa, ćerke vladara Dubaija šeika Mohameda bin Rašida al-Maktuma, ponovo se pojavila u javnosti. Ovog puta, princeza Latifa slikala se na aerodromu u Madridu. To je treći put da se na društvenim mrežama pojavila njena fotografija nakon što je u februaru objavljen snimak nastao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na kojem je tvrdila da je u zatočeništvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Nova fotografija Latife objavljena je na Instagram nalogu Sajonid Tejlor, žene koja živi u Dubaiju i navodno je dugogodišnja prijateljica princeze, prenosi BBC. To je treća fotografija princeze Latife koju je Tejlor objavila od sredine maja.

„Sjajan evropski odmor sa Latifom. Zabavljamo se i istražujemo“, navela je u objavi.

Na fotografiji obe žene nose maske i izgleda da se nalaze na madridskom aerodromu Barahas.

Suosnivač kampanje „Free Latifa“ Dejvid Hej saopštio je da je zadovoljan što princeza, kako se čini, ima pasoš, putuje i uživa u većoj slobodi. Rekao je i da je Latifa direktno kontaktirala članove grupe, ne želeći da iznosi dalje komentare.

 

Slike iz tržnog centra

Krajem maja ove godine na Instagramu su se pojavile prve fotografije princeze Latife nakon snimaka na kojima je tvrdila da je oteta.

Slike koje je objavila žena identifikovana u britanskim medijima kao bivša članica britanske mornarice Sajonid Tejlor pokazuju šeiku Latifu bin Mohamed al Maktum u tržnom centru Emirejts u tamošnjem bioskopu, kao i u restoranu u tržnom centru Dubai Mol u blizini Burdž Kalife, najviše zgrade na svetu.

Sredinom februara BBC Panorama je emitovala njeno tajno svedočenje u kojem je rekla da je drže kao taoca i da se plaši za svoj život. BBC nije mogao da verifikuje novu fotografiju i nisu pružene dodatne informacije. Međutim, Latifina prijateljica je potvrdila da je na slici upravo princeza Dubaija.

BBC ističe da izgled slike nije slučajan, već da je povezan sa drugim neotkrivenim događajima. UN su odbile da komentarišu fotografiju, ali su za BBC rekli da čekaju „ubedljiv dokaz da je princeza Latifa živa“, za koji su Ujedinjeni Arapski Emirati rekli da će ga pružiti.

Čini se da je na fotografiji princeza Latifa navodno u tržnom centru u Dubaiju. Vidi se kako sedi sa dve žene. Prijatelji princeze su rekli za BBC da prepoznaju obe žene i da su one takođe poznate Latifi.

Fotografija se pojavila na Instagramu, a nije naveden datum kada je fotografija uslikana, kao ni tačno vreme ni lokacija. Slika je objavljena u četvrtak na nalozima obe žene sa slike, a jedna od njih je napisala komentar: „Lepo veče sa prijateljima“.

Šta se dogodilo sa Latifom?

Sredinom februara pojavila se vest da je ćerka vladara Dubaija koja je pokušala da pobegne iz zemlje 2018. poslala tajne video poruke prijateljima u kojima je optužila oca da je drži kao „taoca“ i da strahuje za svoj život.

Na snimcima, princeza Latifa al Maktum je rekla da su je komandosi uhvatili kada je pobegla brodom, drogirali i vratili u pritvor. Tajne poruke princeze Latife više ne stižu i prijatelji su sada pozvali UN da se umeša. Bivša izaslanica UN za ljudska prava Meri Robinson, koja je opisala princezu kao “labilnu mladu ženu” kada se srela sa njom 2018. godine, sada kaže da ju je princezina porodica “užasno prevarila”.

Latifin otac, šeik Muhamed bin Rašid al Maktum jedan je od najbogatijih šefova država na svetu, vladar Dubaija i potpredsednik UAE.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sioned (@shinnybryn)

Video poruke su snimane nekoliko meseci telefonom koji je Latifi prokrijumčaren godinu dana posle hvatanja i povratka u Dubai. Latifa je poruke snimala u kupatilu jer je jedino tamo mogla da zaključa vrata.

Latifine snimke BBC-u je dostavila njena bliska prijateljica Tina Jauhiainen koja sa drugim princezinim prijateljima vodi kampanju Oslobodite Latifu.

Kaže da su prijatelji teška srca doneli odluku da objave njene poruke, ali da je strah za njenu bezbednost bio jači. Oni su pokušali da uspostave kontakt sa Latifom koju drže u vili u Dubaiju, ali bez uspeha.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar