Mario Usanović Foto: Društvene mreže

Mario Usanović (32) iz Splita, koji je pokušao da utopi sopstvenu bebu u kući gde su u tom trenutku bili i njegova žena, drugo dete i roditelji, u pritvoru je od srede uveče. Hrvatski mediji pišu da je Usanović koristio godinama drogu, ali da do sada nije prijavljivan za porodično nasilje. Beba je trenutno na lečenju, a prema poslednjim podacima, nije životno ugrožena.

Pročitajte još:

Slučaj je dospeo do policije nakon prijave lekara iz bolnice u Splitu gde je na odeljenje Hitne pomoći majka dovela bebu sa vidljivim tragovima utapanja.

Beba je zadržana na lečenju, a policijski službenici otišli su na adresu na kojoj Usanović živi jer je utvrđeno da je postoji osnovana sumnja za stanje u kojem se dete nalazi.

Kada je policija došla po Usanovića, on se zaključao u sobu sa starijim detetom, a zatim je pobegao iz kuće, obučen samo u pantalone i crne čizme, bez gornjeg dela odeće. Policija je pokrenula veliku akciju potere za beguncem. Uspeli su da ga opkole u sredu oko deset sati uveče u šumi na Klisi.

U trenutku hapšenja nije bio naoružan, ali je ponovno pokušao da pobegne kada je uočio policiju. Kako je pisala Slobodna Dalmacija, Usanović se opirao hapšenju, a savladan je uz pomoć sredstava prisile.

Čeka ga suđenje zbog dilovanja

Usanović do sada nije prijavljivan zbog porodičnog nasilja, ali jeste zbog dilovanja, čak zbog problema sa drogom dobio je otkaz u Hrvatskoj ratnoj mornarici 2018. godine.

Te godine je uhapšen u Splitu, a kod njega je tom prilikom pronađena kesica sa amfetaminom mase 66,34 grama, zatim kesica sa 33 dvobojne svetlo roze tablete s natpisom „Bugatti“ mase 13,88 grama i kesica sa 39 tableta s natpisom “Heineken“ mase 14,48 grama. I jedne i druge tablete sadržale su MDMA. Protiv Usanovića se pred Opštinskim državnim tužilaštvom vodi postupak u vezi sa ovim hapšenjem, piše Jutarnji list.

On je negirao krivicu, a na ispitivanju rekao da je drogu kupio za ličnu upotrebu, ali da je “malo preterao” sa količnom. Usanović je tada tvrdio da je ovako veliku količinu droge kupio jer mu je “tako jeftinije”, a ne da bi dilovao. Takođe, tvrdio je da je pomenutu količinu planirao da konzurmira narednih nekoliko meseci na žurkama koje se održavaju vikendom, navodi Jutarnji list.

Beba dobro, majka na psihijatriji zbog šoka

Beba koju je otac pokušao da utopi, a koje ima tek nekoliko meseci života, trenutno se nalazi u bolnici u Splitu.Drugo, starije dete smešteno je u ustanovu za decu, dok se majka dece nalazi na psihijatrijskom lečenju nakon pretrpljenog šoka.

I pre nekoliko dana, prilikom pretresa njegovog doma, policija je pronašla 14 grama amfetamina.

Inače, Usanović je pre četiri godine bio je učesnik u RTL-ovoj dokumentarnoj sapunici „Samo nebo zna“ u kojoj se s još petoricom kandidata borio za naklonost jedne devojke. Tada je za sebe kazao da živi u Splitu i radi u ratnoj mornarici.Naveo je da se bavi bodibildingom i borilačkim sportovima, odnosno boksom. Osim bavljenja sportom, u slobodno vreme je dresirao svog psa, rekao je tada.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar