Foto: EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK

U Sloveniji je nedeljni prosek novih slučajeva infekcije korona virusom u jednom danu pao na 287, čime je zemlja ušla u "zelenu fazu" koja predvidja skoro potpuno popuštanje mera što se najavljuje za narednu sedmicu.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema podacima koje je objavila vlada, u poslednja ;24 sata potvrdjeno je 388 slučajeva zaraze ili 9,2 posto pozitivnih testova, a od posledica kovida-19 umrlo je petoro pacijenata.

„Istina je da smo u zelenoj fazi, ali preporuke epidemiologa vladi u pogledu popuštanja su konzervativne, to će pričekati iduću nedelju“, rekao je koordiantor vlade za vakcinaciju Jelko Kacin.

Kacin je kao razlog za oprez oko popuštanja mera naveo prošli vikend kada je, nakon dugo vremena, opet bilo dopušteno prisustvo publike na sportskim tribinama.

„Pokazalo se da je neke stvari, kad je reč o publici na sportskim stadionima, teško kontrolisati“, kazao je Kacin, aludirajući na situaciju nakon utakmice u Mariboru izmedju tamošnjeg fudbalskog ; ;prvoligaša i Mure iz Murske Sobote i ponašanje navijača oba kluba, prenela je Hina.

Kacin je najavio ; mogućnost revidiranja odluke o publici na sportskim dogadjajima ako se pokaže da su takvi dogadjaji izazvali lokalna izbijanja zaraze.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar