Mia Škrbinac Foto: Tretji kanu/Youtube

Slovenačka glumica Mia Skrbinac optužila je, ne iznoseći ime, poznatog glumca i profesora glume da ju je seksualno uznemiravao dok je bila na na ljubljanskoj Akademiji. Skrbinac je tada rekla da razmatra prijavu, a sada se na istu i odlučila, dok su neki slovenački mediji objavili i ime zlostavljača. Zvanične potvrde da je reč baš o toj osobi, nema.

Pročitajte još:

„Ne možemo da potvrdimo ime osobe, ali ćemo to učiniti čim dobijemo prijavu i pokrenu se sve procedure, uključujući i policijsku, pod uslovom da u prijavi ima elemenata seksualnog uznemiravanja“, saopštila je Ljubljanska akademija za pozorište, radio, film i televiziju (AGRFT) u odgovoru na dopis agencije STA.

Neki slovenački mediji su naveli da je u navodno pitanju Matijaž Tribušon (57), dobitnik nagrade za film i glumac u pozorištu, koji takođe podučava glumi u AGRFT.

„Za sada, akademija ima samo podatke koje su se poavile u medijima. S obzirom na to da je RTV Slovenija objavila da Mia Skrbinac priprema prijavu, verujemo da će je podneti sledeće nedelje“, poručili su iz AGRFT-a.

Portparolka ljubljanske policije Aleksandra Golec je rekla da ne može da komentariše konkretan slučaj, ali i da policija nije dobila nikakvu prijavu.

Gostujući u emisiji TV Slovenije, glumica je ispričala kako je bila izložena psihološkom i fizičkom nasilju od strane profesora, kojeg nije imenovala, tokom časova glume i van nastave između 2014. i 2016. godine.

“Čekao bi me ispred toaleta, u baru Drame i na drugim mestima”, ispričala je glumica.

Horor priče o seksualnom zlostavljanju krenule su nakon što je glumica Milena Radulović optužila profesora glume Miroslava Aleksića da ju je zlostavljao. Ubrzo potom, u celom regionu su počele da se javljaju žene, žrtve seksualnog nasilja i zlostavljanja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar