Foto: TANJUG/Radovan Stoklasa/TASR via AP

Matuš Šutaj-Eštok, ministar unutrašnjih poslova Slovačke kaže da tamošnji zvaničnici razmatraju i mogućnost da na premijera Roberta Fica atentat nije izvršio "vuk samotnjak".

Matuš Šutaj-Eštok naveo je da se na osnovu operativnih informacija razmatra i mogućnost da iza zločina stoji grupa ljudi.

„Dva sata nakon izvršenja dela, izvršiocu je obrisana sva istorija na Fejsbuku i komunikacije, a to, po svemu sudeći, nisu učinili ni on ni njegova supruga“, istakao je Šutaj-Eštok, prenose slovački mediji.

Slovački ministar je pozvao ljude da prestanu da kuju zavere oko atentata na slovačkog premijera i istakao da saučesnici nisu dve osobe iz Handlove, kako se šire glasine na društvenim mrežama.

Šutaj-Eštok je, takođe, imenovao četiri osobe optužene za pretnje ili odobravanje atentata.

Zamenik premijera i ministar odbrane Robert Kalinjak saopštio je da će Savet za državnu bezbednost Slovačke zasedati u sredu, 22. maja, da bi se pozabavio situacijom posle atentata na premijera Roberta Fica.

Dodao je da je zdravstveno stanje slovačkog premijera teško ali stabilno i da su prognoze pozitivne.

Kalinjak je kazao novinarima da su lekari na jutarnjem konzilijumu utvrdili da je premijer van životne opasnosti, ali da je njegovo stanje teško, preneo je portal Aktuality.

Lekari su, takođe, odlučili da Fico za sada ne bude prebačen iz bolnice u Banskoj Bistrici.

***

BONUS VIDEO – Načelnik odeljenja za studije bezbednosti Rastislav Kazanski o atentatu na slovačkog premijera Roberta Fica 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare