Viktoria, ruska manekenka Foto:Not specified / WillWest News / Profimedia

Kim Džong Un angažovao je tajanstvenu influenserku kojoj je zadatak da na Instagramu promoviše pomalo sablasno severnokorejsko skijalište. Taj potez diktatora prilično je čudan s obzirom na to da je u zemlji na snazi zabrana korišćenja društvenih mreža, ali poznat je po svojoj nepredvidivoj naravi.

Poznata pod imenom Viktorija, ruska manekenka suočila se sa salvom kritika nakon preseljenja u despotsku državu. Redovno koristi društvene mreže zbog čega su krenule da kruže glasine kako je povezana s ruskom ambasadom u Pjongjangu, piše Jutarnji list.

Cela ova predstava započela je istovremeno s Putinovim ohrabrivanjem Rusa da odu na odmor u Severnu Koreju kao zahvalnost za isporuku projektila i granata.

Objave 23-godišnje manekenke prikazuju prazno skijalište Masikrijong na kojem je pohađala časove skijanja na engleskom jeziku. Čim je objava ugledala svetlost dana, krenuli su da se nižu komentari.

Viktoria, ruska manekenka Foto:Not specified / WillWest News / Profimedia

„Da si se stvarno preselila u Severnu Koreju, prvo bi ti oduzeli prokleti telefon. Koji đavo, internet u Severnoj Koreji“, napisao je prvi.

Ubrzo su utvrdili da mora da je jedina blogerka u Severnoj Koreji i da bi za takvo snimanje bez odobrenja dobila 50 godina zatvora.

Viktoria, ruska manekenka Foto:Not specified / WillWest News / Profimedia

„Nije mi jasno kako je ovo moguće – koliko ja znam, stranci nemaju pravo da dođu na stalni boravak“, napisao je jedan od komentatora.

„Rusi se prilagođavaju severnokorejskom životu, poslat je kozak… da kaže kako je sve super“, piše u komentaru.

Viktoria, ruska manekenka Foto:Not specified / WillWest News / Profimedia

Dok neki strahuju da se na ovaj način promovše život u istinski totalitarnoj državi, drugi sumnjaju kako je influenserka supruga ruskog diplomate ili nekog drugog zvaničnika u Pjongjangu.

Masikrijong je udaljen tri sata vožnje od glavnog grada, a čini se kako je manekenka uživala s obzirom na objavljeni sadržaj. Viktorija ima gotovo 80.000 pratilaca na nekoliko platformi i veruje se da je udata.

„Prijava u hotel je bila vrlo ugodna. Svidela mi se soba, planinska kuća je bila čista i svetla te je imala sve što je potrebno za ugodan boravak. I naravno prekrasan pogled na skijalište s prozora“, rekla je Viktorija.

Pročitajte još...

Ovoj influenserki je bio prvi put da je skijala pa je dobila instrukcije na engleskom jeziku jer ne govori korejski.

„Preostala dva dana provela sam uživajući u izvrsnoj hrani, pijući kafu, igrajući biljar i klizajući“, rekla je ona.

Viktorija je studirala odnose s javnošću u Moskvi, gde je i živela veći deo svog života. Čini se kako u Severnoj Koreji živi od novembra. Petodnevne ruske ture na skijalištu uz boravak u hotelima s četiri i pet zvezdica i prevozom iz najbližeg većeg ruskog grada Vladivostoka trebale bi da počnu sledeći mesec, a početna cena iznosiće oko 680 evra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare