Foto: EPA-EFE/LISELOTTE SABROE

Majka i dete koje je zatrpala lavina u finskoj Laponiji pronađeni su mrtvi, dok je oko 1.000 vozila zarobljeno tokom noći u snežnoj oluji na jugu Švedske.

Policija je saopštila da je dete jutros pronađeno mrtvo u Pihakuruu nedaleko od mesta gde je u utorak pronađena njegova majka nakon što ga je zatrpala lavina tokom skijanja, preneo je „Gardijan“.

Švedske oružane snage isporučile su hranu i vodu za ljude u skoro 1.000 automobila i kamiona koji su zaglavljeni u snegu skoro 24 sata.

Foto: Tanjug/Emmi Korhonen/Lehtikuva via AP

Spasioci su izjavili da rade na oslobađanju ljudi zaglavljenih na glavnom putu E22 u oblasti Skane u južnoj Švedskoj, preneo je BBC.

Spasilačke ekipe su evakuisale mnoge od njih i kazali im da se kasnije vrate u svoja vozila. Put je dugačak oko pet kilometara, automobili i kamioni moraju da budu uklonjeni i put mora da bude očišćen od snega pre nego što se pusti u saobraćaj, saopštile su spasilačke službe.

Foto:Tanjug/Johan Nilsson/TT via AP

Zbog ekstremne hladnoće i snežnih oluja zatvorene su škole u ​​Skandinaviji, dok su jaki vetrovi i jaka kiša u zapadnoj Evropi izazvali poplave i najmanje jednu smrt, preneo je „Gardijan“. U Skandinaviji je zatvoreno i nekoliko mostova, kao i pojedine železničke i trajektne linije.

POGLEDAJTE JOŠ:

Policija u većem delu Danske apelovala je na vozače da izbegavaju nepotrebna putovanja jer su severni i zapadni delovi zemlje izloženi udarima snažnog vetra i snega, preneo je Rojters.

Talas hladnog vazduha iz Sibira i arktičkog regiona, takođe, je zahvatio zapad Rusije, pri čemu su temperature u Moskvi i drugim oblastima pale na minus 30 Celzijusovih stepeni, što je znatno ispod prosečne temperature početkom januara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar