Nikolaj Patrušev
Nikolaj Patrušev Foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI

Sekretar ruskog Saveta za bezbednost Nikolaj Patrušev rekao je danas da ukrajinske snage nastavljaju sa granatiranjem nuklearne elektrane u Zaporožju uprkos poseti delegacije Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).

„Ukrajinske neonacističke snage nastavljaju da granatiraju NE Zaporožje koristeći oružje dobijeno od Zapada, što može izazvati globalnu katastrofu. Nažalost, poseta delegacije IAEA nije dovela do prekida napada i međunarodne osude kijevskog režima“, saopštio je Patrušev na sastanku šefova bezbednosti Zajednice nezavisnih država (ZND).

Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Dodaje da su ruske snage sprečile teroristički napad na NE Zaporožje.

„Dobili smo informaciju da su naše specijalne službe sprečile teroristički napad na nuklearnu elektranu Zaporožje“, rekao je Petrušev.

POGLEDAJTE JOŠ:

Petrušev je izneo i tvrdnje da Ukrajina priprema „prljavu bombu“ uz podršku Zapada i da bi sigurnosna situacija mogla odmaći kontroli ukoliko se Kijev ne odvrati od namere da upotrebi to opasno oružje.

„Prema dostupnim podacima, Ukrajina radi na stvaranju “prljavog“ nuklearnog oružja. Verujemo da se ovaj proces odvija uz učešće zapadnih pokrovitelja. Zbog toga, izražavamo veoma ozbiljnu zabrinutost. To je opasna situacija koja preti da se pretvori u globalnu katastrofu, ukoliko se ne zaustavi“, zaključio je sekretar ruskog Saveta za bezbednost.

BONUS VIDEO Ruski napad na Zaporožje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar