Foto: Nova.rs

Nema povređenih u jutrošnjem potresu koji je pogodio Sisak, a ni materijalna šteta nije velika, rekla je danas gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Pročitajte još:

„Dobro je da nema povređenih i da, za sada, materijalna šteta još uvek na nivou da ne moramo da budemo zabrinuti“, rekla je Ikić Baniček za HRT.

Ona je navela da nadležne službe primaju pozive uznemirenih građana koji prijavljuju materijalne štete i da su vatrogasci od ranog jutra na terenu i dodala da su, za sada, u samo jednoj situaciji građani zatražili da im se obezbedi smeštaj, što je, dodala je, i učinjeno.

Na području Siska oštećeno je nekoliko krovova, fasada i dimnjaka, rekao je načelnik Civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec.

„Još smo u fazi prikupljanja podataka i obilaska terena, s obzirom na to da je epicentar potresa bio na području Petrinje“, rekao je Rosavec i najavio da se uskoro može očekivati kompletnija slika posledica koje je ostavio potres koji se, osim u Sisku i Petrinji, osetio i u Zagrebu.

U Sisak i Petrinju se očekuje dolazak državnog vrha, prenose hrvatski mediji.

Službe županijskog Zavoda za javno zdravstvo prate kvalitet vode za piće, s obzirom na dojave da je voda, posebno u bunarima, zamućena.

Ni u Petrinji za sada, nema podataka o povređenima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar