Mario Kordić, gradonačelnik Mostara
Mario Kordić Foto: N1

Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić odlučio je da poveća platu sebi i svojim saradnicima u Gradskoj upravi Mostara zbog povećanja cena životnih namirnica i već pokrenuo inicijativu za donošenje takve odluke.

Kordić je svoju odluku o povećanju plata javnosti izneo putem društvenih mreža gde je kratko objasnio razlog za taj poduhvat.

„Sukladno globalnim poskupljenjima životnih namirnica, pokrenuli smo razgovore za povećanje plaća djelatnicima gradske uprave u skladu s mogućnostima“, obrazložio je Kordić.

#related-news_0

Navodno su državni službenici Grada Mostara već ranije predali zahtjev za povećanjem plata navodeći da im čak 20 godina nisu niti jednom usklađivane plate s porastom troškova života.

Sindikalci su prošle sedmice održali skupštinu, koja nije zasedala godinama, te razgovarali na ovu temu, kao i o sistematizaciji mimo pravila i zakona, te mogućem pokretanju tužbe protiv Grada Mostara zbog pogrešnog obračuna plata.

Jedan od pratilaca mostarskog gradonačelnika je napisao kako i drugi treba da se ugledaju na njega, dok drugi smatra kako će i za to novac doći od MMF-a.

***

BONUS VIDEO: Skokovi sa starog mosta u Mostaru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar