Ilustracija Foto: N1

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su izvršili pretres državnog zatvora u Vojkovićima po nalogu Tužilaštva BiH, a kako saznaje ATV zatvorenici su planirali ubistvo državnog tužioca Dubravka Čampare.

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević je potvrdio da je od SIPA-e primljena informacija da je za sada neidentifikovana grupa pritvorenika iz predmeta koji se odnose na dešifrovanje ‘Sky’ aplikacije radila na organizaciji ubistava tužioca Tužilaštva BiH Dubravka Čampare.

„Ubistvo se planira kao poruka tužiocima Tužilaštava BiH. Nalaže se svim Upravama da preduzmu pojačane mere i aktivnosti na svom području, te u slučaju dolaska do korisnih informacija odmah obaveste Upravu za organizovani i teški kriminalitet“, rekao je Kostrešić za ATV.

Podsjećamo, novoimenovi glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić nakon imenovanja na poziciju najavio je da će ta institucija uskoro podići neke od najsloženijih optužnica za kriminal i korupciju ikada u BiH.

„Ja sam najavio do kraja godine će biti nekoliko optužnica, do sada najsloženijih u BIH, koje se odnose na borbu protiv organizovanog kriminala, obuhvataju i ubistva načelnika Policijske uprave Prijedor i drugih optužnica za predmete koji se tiču zloupotrebe opojnih droga. Sve institucije koje u svojoj nadležnosti imaju borbu protiv kriminala imaju problema sa licima u svojim redovima koja su povezana sa tim kriminalnim grupama“, najavio je Kajganić.

U državnom zatvoru u Vojkovićima leže svi osuđenici kojima je Sud BiH izrekao kaznu zatvora, kao i oni kojima je određen pritvor po odluci državnog suda među kojima su i oni uhapšeni zbog organizovanog kriminala u predmetima nakon dešifrovanja kriptovanih poruka, piše Klix.ba.

***

BONUS VIDEO: Stoliću dve godine zatvora zbog zloupotrebe položaja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar