Foto:Shutterstock

Policija je juče u Gornjem Hrašćanu izvršila pretres kuće i drugih prostorija koje koristi 21-godišnjak po nalogu Županijskog suda u Varaždinu.

Pre nego što je počeo preteres, policajci su primetili dvojicu muškaraca kako odlaze iz dvorišta porodične kuće. U rukama su držali sumnjive predmete koje su u jednom trenutku bacili.

Sinovi lokalnog političara pobegli su sa puškom i sefom

Brzom reakcijom policije obojica su uhapšeni i prinudnim sredstvima dovedeni u službene policijske prostorije.

Utvrđeno je da su 29-godišnjak i njegov tri godine mlađi prijatelj sa područja opštine Nedelišće, u pokušaju bekstva, bacili automatsku pušku i sef u kojem se nalazio domaći i strani novac. Sef je pronašla policija i zaplenila.

Telegram piše da je iz više pouzdanih izvora saznao da su dvojica od trojice mladića kod kojih je policija juče pronašla arsenal oružja i municije u okolini Čakovca sinovi predsednika Saveta romske nacionalne manjine Međimurje, Matjaš Dida Oršuš.

Oršuša su pitali kako to da su njegovi sinovi prijavljeni za zločine vezane za oružje, na šta je on burno reagovao rekavši da su lokalni mediji, koji su ranije pisali o tome, preuveličali.

„Zašto su Oršuš i Kajtazi uvek krivi kad se nešto dogodi u Međimurju?“ Upitao je, a zatim je optužio policiju za saradnju sa trgovcima i najavio da će narednih dana objaviti neke izuzetno važne nove informacije.

U kući su pronađeni municija i duvan

Nadalje, tokom pretresa doma i drugih prostorija u Gornjem Hrašćanu pronađene su i oduzete dve PVC kese sa oko 28 kilograma duvana, vazdušna puška, 37 komada municije, dva uloška za automatsku pušku i dve digitalne vage.

Protiv 21-godišnjaka će biti podneta krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu za krivična dela nedozvoljena trgovina i neovlašćeno držanje, proizvodnja i nabavka oružja i eksploziva, a protiv 29-godišnjaka i 26-godišnjaka star za krivično delo sprečavanje dokazivanja.

Istaraga se nastavljaju, navode iz PU međimurska.

BONUS VIDEO: Otac zadavio troje dece i pokušao da presudi sebi: Nezapamćen zločin u Zagrebu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar