Ramzan Kadirov Foto: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Profimedia

Sin čečenskog lidera Ramzana Kadirova 16-ogodišnji Adam Kadirov imenovan je za promatrača novog streljačkog bataljona, koji je deo snaga ruskog Ministarstva obrane, rekao je visoko pozicionirani čečenski zvaničnik Adam Delimhanov.

„Ovo imenovanje je prirodan rezultat Adamovih značajnih zasluga u održavanju verskih, porodičnih i kulturnih vrednosti našeg naroda“, rekao je Delimhanov, koji je na čelu čečenske divizije Ruske nacionalne garde i član ruskog parlamenta.

Ramzan Kadirov Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Sin čečenskog lidera, koji je prošle nedelje napunio 16 godina i koji je nedavno imenovan za glavnog telohranitelja svoga oca, snimljen je u septembru kako šakama i nogama udara zatvorenika optuženog za spaljivanje Kurana.

POGLEDAJTE JOŠ:

Snimak, koji je objavio njegov otac Ramzan Kadirov, izazvao je osude, dok je Kadirov tada rekao da je ponosan na svog sina i da ga poštuje jer je stekao „ideale časti, dostojanstva i odbrane svoje vere“.

Čečenski streljački bataljon osnovan je ranije ovog meseca, a sada je deo snaga ruskog Ministarstva odbrane, preneli su ruski mediji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare