Avion u kom se nalazi kineski predsednik Si Đinping stigao je u posetu Moskvi, pokazuju podaci Flajtradara.

Avion kineskog lidera bio je na prvom mestu među najpraćenijim letovima na svetu. Više od 100.000 ljudi pratilo je Boing 747 kompanije Air China.

Poseta Si Đinpinga Rusiji trajaće od 20. do 22. marta. Biće to prvo putovanje Si Đinpinga u inostranstvo otkako je ponovo izabran za treći mandat za šefa države, ali i od početka rata u Ukrajini.

Kako je saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, sastanak predsednika Sija i ruskog lidera Vladimira Putina počeće oko 14:30.

Si i Putin razgovaraće o kinesko-ruskom sveobuhvatnom strateškom partnerstvu, razmeniti mišljenja o važnim međunarodnim i regionalnim poslovima i unapređenju saradnje dve zemlje, saopštilo je ranije Ministarstvo spoljnih poslova Kine.

POGLEDAJTE JOŠ:

Međutim, ranije je Vol strit džurnal, pozivajući se na svoje izvore, preneo da bi Si Đinping, nakon posete Moskvi, mogao da održi onlajn sastanak sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim.

Kina je više puta izsticala da Peking „igra konstruktivnu ulogu“ u rešavanju ukrajinske krize. Kinesko ministarstvo spoljnih poslova je 24. februara objavilo dokument od 12 tačaka o političkom rešavanju ukrajinske krize.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar