Foto: EPA-EFE/DMITRY ASTAKHOV / SPUTNIK / GOVERNMENT PRESS SERVICE POOL MANDATORY CREDIT, Tanjug/Ilya Pitalev, Sputnik, Tanjug/AP Photo/Libkos, Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka, Profimedia, EPA-EFE

Kineski predsednik Si Đinping izjavio je danas da je predložio četiri principa kako bi se sprečilo da se ukrajinska kriza otme kontroli i da bi mir što pre bio ponovo uspostavljen, prenela je Sinhua.

„Prvo, prioritet treba da bude podrška miru i stabilnosti, udržavanje od traženja sebičnih ciljeva. Drugo, treba da smirimo situaciju i da ne dodajemo ulje na vatru. Treće, treba da stvorimo uslove za obnovu mira i da se suzdržimo od daljeg zaoštravanja tenzija. Četvrto, treba da smanjimo negativan uticaj na svetsku ekonomiju i da se suzdržimo od podrivanja stabilnosti globalne industrije i lanaca nabavke“, poručio je Si.

Si se susreo sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom u Pekingu, gde su dvojica lidera imala razmenu mišljenja o krizi u Ukrajini.

Pročitajte još...

Kineski predsednik je naglasio da, prema trenutnoj situaciji, sa ciljem da se spreči širenje konflikta, sve strane treba da rade zajedno kako bi se obnovio mir što pre je moguće.

U tom kontekstu, predložio je četiri principa, dodaje se.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare