Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

U Severnoj Makedoniji danas do 16.00 sati je registrovano šest novih slučajeva koronavirusa i ukupan broj obolelih je 48, objavio je ministar zdravlja Venko Filipče.

On je na Fejsbuku objacvio da je medju novobolelima jedna četvorogodišnja devojčica iz Štipa koja se inficirala u vrtiću u Engleskoj, a njena porodica se vratila u Severnu Makedoniju 14. marta i od tada bila u kućnoj izolaciji.

„Na testiranje su se javili juče, dva dana od kada je devojčica osetila prve simptome“, napisao je Filipče.

Drugi novi grad u kojem je potvrdjen koronavirus je Gostivar i radi se o ženi koja se se vratila iz Švajcarske i bila u kućnoj izolaciji. Na testiranje se javila sama, a u epidemiološkoj ambulanti je navela da je imala kontakt sa oboleliim u Švajcarskoj.

U Debru, gradiću koji je u u karantinu od petka, 13. marta, potvrđena su tri nova slučaja, a jedan je registorovan u Skoplju, kao kontakt prethodno dijagnistikovanih.

Ministar je naveo da je danaas na koronavirus testirano 35 osoba i da će o rezultatima obavesti javnost kada budu gotovi rezultati.

Po podacima Ministarstva zdravlja, medju obolelima od koronavirusa najviše ih je iz Debra – 30, u Skoplju je potvrđeno 16 obolelih, u Gostivaru i Štipu po jedan.

Do sada je jedan pacijent izlečen – 50-godišnja Skopljanka koja je bila i prvi potvrđeni slučaj.