Klagenfurt Austrija poplave Foto:EPA-EFE/MAX SLOVENCIK

Norveške vlasti upozorile su danas stanovništvo da se pripremi za ''ekstremno obilne padavine'', nakon što su u oluji Hans dve osobe izgubile život, i nakon što je u celoj severnoj Evropi pričinjena velika materijalna šteta.

Vlasti su pozvale ljude da, ako je moguće rade od kuće, a Norveška direkcija za vodne resurse upozorila je na ekstremno obilne padavine na jugu zemlje, i da “treba izbegavati nepotrebno korišćenje saobraćaja“, prenosi AP.

“Ovo je veoma ozbiljna situacija koja može dovesti do velikih posledica. Doći će do velikih poplava, štete od erozije i štete od poplava na zgradama i infrastrukturi“, saopšteno je na portalu Direkcije.

POGLEDAJTE JOŠ:

U Finskoj vlada je pozvala stanovništvo da ne izlazi na more, Švedski meteorološki i hidrološki institut izdao je crveni meteo-alam za centralne delove zemlje, uz upozorenje na “veoma velike količine kiše koje mogu uzrokovati izuzetno velike tokove u potocima i jarcima na nekoliko mesta“.

Poplave i klizišta doveli su do zatvaranja desetine puteva u južnoj Norveškoj i Švedskoj, a najmanje 119 ljudi je evakuisano u Norveškoj do podneva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar