Poskok Foto: coroiu octavian / Alamy / Alamy / Profimedia

Šestogodišnjeg dečaka iz Belgije je pre pet dana ugrizao poskok dok je s porodicom šetao Nacionalnim parkom Paklenica u Hrvatskoj. Kada su se zaustavili kod reke, dečak se uhvatio za granu, ali nije video da je tamo ležala zmija nakon čega je krenula trka s vremenom, prenosi RTL.

Dečaka je zmija ugrizla za prst, a njegova porodica nije bila sigurna je li u pitanju bila zmija otrovnica. Počeo je da se oseća slabo, ali na tom mestu nije bilo mobilnog signala pa su odlučili da se vrate na ulaz u park gde su uočili stanicu za prvu pomoć.

Poskok, foto: Aleksandar Simovic

Otac ga je nosio na ramenima što se pokazalo kao jedan od poteza koji mu je spasio život. Da je hodao, krv bi se brže kretala te bi se otrov brže širio njegovim telom.

Njegova je majka uslikala zmiju zbog čega kasnije nije bilo dileme kada su stigli do prve pomoći. Zmija je bila otrovna, a tamošnji radnici nikada nisu videli dete koje je ugrizao poskok.

POGLEDAJTE JOŠ:

Dečaku su u zadarskoj bolnici ubrizgali protivotrov.

„Bilo je kao u filmu. Otrov se polako širio s mesta ugriza, a uzrokuje smrt ako stigne do srca. Otrov mu je stigao do pazuha“, ispričao je dečakov otac.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar