Gaza Izrael rat Foto:Tanjug/AP Photo/Mohammed Hajjar

Kancelarija izraelskog premijera Benjamina Netanjahua saopštila je da je dobila spisak sa imenima otetih Izraelaca koje Hamas treba da oslobodi danas tokom dana, što je šesta grupa talaca koja će biti oslobođena u okviru privremenog primirja u Gazi između Izraela i palestinskih militanata.

U saopštenju iz kabineta izraelskog premijera navodi se da su porodice onih koji se nalaze na spisku obaveštene, bez davanja dodatnih detalja, prenosi Tajms of Izrael.

Danas je drugi dan dvodnevnog produženja primirja u Gazi. U okviru dogovorenog privremenog prekida vatre, Hamas je oslobodio deo taoca koje su palestinski militanti zarobili tokom razornog napada na jug Izraela 7. oktobra, u zamenu za oslobađanje palestinskih zatvorenika i ulazak veće količine humanitarne pomoći u Gazu.

PROČITAJTE JOŠ

Prema uslovima sporazuma, prekid vatre bi mogao da se produži za više dana, do ukupno 10 dana, ako Hamas svakog dana oslobodi najmanje 10 dodatnih talaca, pri čemu bi Izrael oslobodio više zatvorenika, prema dogovoru tri za svakog taoca.

Šef Mosada Dajvid Barnea posetio je juče Katar gde se razgovaralo o potencijalnom daljem produženju primirja.

BONUS VIDEO Andrej Ivanji za TV Nova iz Tel Aviva: Izraelci povezuju pitanje uništenja Hamasa direktno sa odbranom egzistencije jevrejske države

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar