Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Majkl O'Liri, izvršni direktor Rajanera, jedne od najvećih avio kompanija u Evropi, bio je meta napada ekoloških aktivista ispred Evropske komisije u Briselu.

O’Liri je stigao u Brisel kako bi predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen predstavio izveštaj o vazduhoplovnim pitanjima u Evropi.

Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

U momentima dok se spremao da da izjavu novinarima ispred zgrade Evropske komisije, dvoje ekoloških aktivista prišlo je O’Liriju i zalepili su mu tortu u lice i leđa, prenosi N1.

„Dobrodošli u Belgiju. Zaustavite avione koji zagađuju životnu sredinu“, rekla je pritom jedna od aktivistkinja i udaljila se sa mesta incidenta.

Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

O’Liri je sa šlagom na licu sarkastično kazao da nikada nije imao tako toplu dobrodošlicu.

„Nažalost, ovi ljudi su ekolozi i šlag koji koriste je veštački. Pozivam naše putnike u Irsku, gde je šlag mnogo bolji“, kazao je on.

Nakon incidenta, na društvenoj mreži Rajanera podeljena je poruka sa fotografijom O’Lirija sa licem umazanim tortom.

Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

„Topla dobrodošlica da proslavimo Rajanerovih sedam novih ruta za zimu 2023. Putnici su toliko zadovoljni našim novim linijama da to slave tortom“, glasila je poruka.

PROČITAJTE JOŠ:

Rajaner koristi aerodrom Šarlroa u Belgiji kao jedno od čvorišta odakle leti do mnogih gradova u Evropi.

Međutim, poslednjih meseci aktivnosti Rajanera u Briselu našle su se u centru pažnje zbog štrajkova pilota i drugih radnika. Zaposleni koji žele poboljšanje uslova rada pripremaju se za štrajk 14. i 15. septembra.

Rajaner je irska niskotarifna avio kompanija sa sedištem u Dablinu.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar