Foto:Shuttestock/lordzg

Glavni direktor HRT-a Kazimir Bačić uhapšen je danas u Zagrebu pod sumnjom da je posredovao između preminulog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i bivšeg većinskog vlasnika i direktora Tvornice električnih žarulja (TEŽ) Milana Lončarića koji je takođe uhapšen jutros. Kako navodi hrvatski Index, Kazimir Bačić se sumnjiči za trgovanje uticajem, a Lončarić za davanje mita.

Portal navodi da je Bačić posredovao između Lončarića i Bandića vezano za kompleks Vrtovi svjetla koji se nalazi iza tornja TEŽ-a, na tom zemljištu, a povezani su navodno i zbog legalizacije objekta u Radićevoj ulici. Sumnja se da je Bačić bio taj koji je nosio Lončarićev novac Bandiću i zauzvrat je dobio stan u Radićevoj ulici. Tog stana, navodi Index, nema u Bačićevoj imovinskoj kartici.

Podsećamo, u Zagrebu je jutros počela velika akacija USKOK-a u kojoj je, između ostalih, uhapšen i glavni direktor HRT-a Kazimir Bačić.

Navodno se radi o sumnji u činjenje koruptivnih krivičnih dela i to mahom vezanih za poslove zagrebačke gradske uprave. Prema nezvaničnim informacijama, reč je o sumnjama u krvična dela počinjena u vreme bivše gradske uprave, krajem prošle i u prvoj polovini ove godine.

Među uhapšenima je navodno nekoliko poznatih osoba.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare