Foto: EPA-EFE/YURI GRIPAS

Šef kabineta američkog predsednika Donalda Trampa, Mark Medouz izjavio je danas da SAD "neće kontrolisati pandemiju" koronavirusa, posle najave da je tim virusom zaraženo okruženje potpredsednika Majka Pensa.

„Evo šta ćemo da uradimo. Nećemo kontrolisati pandemiju, kontrolisaćemo to da imamo vakcinu, terapiju i druga sredstva za ublažavanje bolesti“, rekao je šef Trampovog kabineta Mark Medouz za američku televizijsku mrežu CNN.

Medouz je dodao da je virus zarazan upravo kao grip.

Pročitajte još:

Kamala Haris koja je kandidat demokrata za mesto potpredsednika SAD, odmah je kritikovala Trampovu administraciju. „Priznali su neuspeh. To je najveći neuspeh administracije u istoriji Amerike“, rekla je ona.

Trampa su mnogi kritikovali što je minimizirao ozbiljnost epidemije koronavirusa i često je virus upoređivao sa sezonskim gripom.

Američki predsednik je sam bio inficiran početkom oktobra. Bio je tri dana u bolnici i posle oporavka tvrdi da je izlečen i da je stekao imunitet zahvaljući eksperimentalnoj terapiji. Sad ponovo govori da će pandemija nestati, iako je u SAD registrovan najveći broj umrlih od koronavirusa u svetu – skoro 225.000.

Šef kabineta Majka Pensa, Mark Šort, takođe je zaražen koronavirsoom. On i još dva saradnika su inficirana tokom vikenda.

I drugi saradnici i zaposleni u Beloj kući bili su inficirani kad je bio zaražen Tramp.

Međutim, Pens koji vodi krizni štab protiv koronavirusa, najavio je da će nastaviti predizbornu kampanju, dok Tramp poslednjih dana takođe obilazi mesta pred predsedničke izbore zakazane za 3. novembar.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar