Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

Zoran Pakšec, zapovednik osiječkih vatrogasaca, za RTL je govorio o tome šta se tačno dogodilo na odlagalištu plastike firme Drava International u Osijeku, kao i u kojoj je fazi gašenje požara.

Pakšec kaže da u karijeri nije video ovakav požar, a njegovi kolege i dalje rade na gašenju rubnih delova. Nadaju se da će sve biti u redu, kaže.

„Prošle su noći momci gasili rubne delove požara. Svi vatrogasci hlade ovaj požar i zatrpavaju ga sa zemljom. Ako će biti mirno vreme i sve kao što je i sada sutra bismo mogli proglasiti kraj požara“, rekao je vatrogasni zapovednik za RTL o stanju na požarištu.

„To je jedna Hirošima, majka svih požara dogodila se u Osječko-baranjskoj županiji“

Zapovednik kaže da je na terenu trenutno 20 vatrogasaca i 14 vozila i da vladaju situacijom. Tvrdi da se sada može reći da je požar pod kontrolom, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

„Držimo se rubnih delova požara i nadamo se da će sve biti u redu“, govori vatrogasni zapovednik.

„Šteta je od požara velika. Ono gde mi smemo ulaziti tamo je sve izgorelo. To je jedna Hirošima. Nadamo se da ćemo pomoći kolegama i sačuvati neke tragove koji su njima potrebni. Ima li još u ovom trenutku ne znamo. U mojoj dugogodišnjoj karijeri, a i moji kolege tvrde isto, nikad nismo videli takav požar. Majka svih požara dogodila se u Osječko-baranjskoj županiji“, rekao je Pakšec za RTL.

Danas se očekivao kraj buktinje, ali situacija je ozbiljna i gašenje požara se ipak očekuje tek sutra.

BONUS VIDEO: Vatra divlja u Osijeku, požar se vidi iz svemira

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar