Foto: SDP

Predsedništvo SDP-a održalo je juče sednicu na kojoj je konstatovano da je ostvareni izborni rezultat partije na parlamentarnim izborima ispod očekivanja.

„To neka bude jasno svim akterima na političkoj sceni jer je SDP, za razliku od mnogih drugih, uvek sama birala svoj politički put, a tako će biti i ubuduće, naravno rukovodeći se isključivo ciljevima građanske, evropske, antifašističke i slobodne države Crne Gore“, saopšteno je iz ove partije.

SDP je na parlamentarnim izborima održanim u nedelju osvojila dva mandata. Kažu da će njihovi mandati biti isključivo za dobro i progres države Crne Gore, njenih vitalnih nacionalnih interesa, ali i protiv bezakonja, nepravde i pohare narodne imovine.

„Predsedništvo SDP, sa sednice održane u proširenom sastavu, iskazuje zahvalnost svim građanima koji su glasali za listu „SDP – Jaka Crna Gora“ i time podržali ideju političkih promena na čistom građanskom, evropskom i državotvornom konceptu uređenja države. SDP čestita građanima koji su velikim odzivom na izborima obezbedili snažniji legitimitet izbornog procesa, koji nameće obavezu svim izbornim učesnicima da poštuju volju građana i s’ tim u vezi doprinose stabilnosti Crne Gore u periodu koji je pred nama“, navodi se u saopštenju ove partije.

Milo Đukanović Foto:AP Photo/Risto Bozovic

Ocenjuju da je ostvareni izborni rezultat partije ispod očekivanja, ali i da je svaki od skoro 13 hiljada glasova datih SDP-u izraz otvorene i iskrene podrške našoj politici.

Pročitajte još:

„Naša dva mandata su rezultat časnog i iskrenog pregnuća svakog našeg člana i simpatizera, oni nisu proizvod bilo kakvih pritisaka, ucena ili nečasnih radnji i zato ne dozvoljavamo bilo kome da svojata izborni rezultat SDP-a. Aktuelna vlast je na izborima dobila 38 mandata i niti jedan više, a mandati SDP-a će, kao i uvek u ovih trideset godina našeg političkog trajanja, biti isključivo za dobro i progres države Crne Gore, njenih vitalnih nacionalnih interesa, ali i protiv bezakonja, nepravde i pohare narodne imovine. To neka bude jasno svim akterima na političkoj sceni jer je SDP, za razliku od mnogih drugih, uvek sama birala svoj politički put, a tako će biti i ubuduće, naravno rukovodeći se isključivo ciljevima građanske, evropske, antifašističke i slobodne države Crne Gore“, saopšteno je iz ove partije.

Oštro osuđuju brojne incidente, nacional-šovinističke poruke i izlive mržnje, napade na pripadnike brojčano manjinskih naroda u Crnoj Gori, kao i antidržavnu ikonografiju koja je sastavni element postizbornih manifestacija i političkih okupljanja i poziva nadležne organe da takve radnje hitno procesuiraju, a vinovnike sankcionišu.

„Predsedništvo SDP još jednom iskazuje svoju punu podršku ideji političkih promena koja će čuvati dostignute rezultate u važnim oblastima državne politike, beskompromisno se zalažući za Crnu Goru kao građansku i sekularnu zajednicu zasnovanu na najuzvišenijim vrednostima civilizovane, demokratske i antifašističke Evrope“, zaključeno je u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare