Mihailo Podoljak Foto: Sergei Kholodilin/BelTA Pool Photo via AP

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak rekao je da misli da će u narednih nekoliko dana „postići konkretne rezultate” u razgovorima sa Rusijom. Ruski i ukrajinski zvaničnici izneli su danas dosad najviše obećavajuću ocenu napretka u pregovorima, sugerišući da je pitanje dana kad će doći do "pozitivnih rezultata i dogovora".

U video snimku objavljenom na Tviteru, Podoljak, viši savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, rekao je da Rusija „postaje mnogo osetljivija na ukrajinsku poziciju“ i da je „počela konstruktivno da razgovara“, piše CNN.

„Naši predlozi su na stolu. Veoma su teški. Među njima, povlačenje trupa, prekid vatre. Nećemo odustati ni od jedne tačke, iz principa“, dodao je Podoljak.

Ruski i ukrajinski zvaničnici izneli su danas dosad najviše obećavajuću ocenu napretka u pregovorima, sugerišući da je pitanje dana kad će doći do „pozitivnih rezultata i dogovora“, a znake napretka vide i Sjedinjene Države.

Ruski izaslanik Leonid Slucki rekao je da je postignut znatan napredak u pregovorima, prenela je njegovu izjavu novinska agencija RIA. „Po mojim očekivanjima, ovaj napredak bi u idućim danima mogao prerasti u zajednički stav oba izaslanstva, u dokumente za potpisivanje“, rekao je Slucki.

Nijedna strana nije otkrila što bi se sve sporazum obuhvaćao. Obe strane oglasile su se na 18. dan ruske invazije na Ukrajinu koju Kremlj naziva posebnom vojnom operacijom.

Dešavanja u Ukrajini možete da pratite na našem lajv blogu Nova.rs

***

BONUS VIDEO: Prevrnuo se autobus sa ukrajinskim izbeglicama

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar