Foto: EPA/AHMED YOSRI

Saudijski suveren, kralj Salman (84) u stabilnom je zdravstvenom stanju, saznaje Rojters iz tri upućena, anonimna izvora bliska kraljevskoj porodici u Rijadu.

Saudijski monarh je, prema izveštavanju državnih medija, hospitalizovan zbog upale žučne kese i, prema informacijama iz istih izvora bliskih kraljevskoj porodici, oseća se dobro.

Jedan lokalni zvaničnik, koji je zahtevao anonimnost, rekao je novinaru Rojtersa da je u ponedeljak razgovarao sa jednim od sinova kralja Salmana koji je zvučao smireno i nije odavao da je bilo ko u porodici uspaničen zbog zdravstvenog stanja saudijskog monarha.

Rojters saznaje iz diplomatskih krugova u Rijadu da je saudijski prestolonaslednik i vladar Saudijske Arabije iz senke princ Mohamed bin Salman napustio svoju rezidenciju u Neomu na obali Crvenog mora i hitno doputovao u Rijad, otkazavši dogovoreni sastanak sa iračkom delegacijom.

Mediji su prethodno prenosili kako saudijski suveren vodi video sednicu kabineta, a sam kralj poslednji put se obratio naciji preko televizije 19. marta kada je upozorio na pandemiju korona virusa.

U tv pokrivalicama sa sednica saudijske vlade moglo se videti da na njima učestvuje i saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare