Foto:James Ross/AAP Image via AP; privatna arhiva

Zemljotres magnitude 5,8 pogodio je danas jugoistočnu Australiju u oblasti oko Melburna. Potres, koji je bio na dubini od samo desetak kilometara, tresao je zgrade u Melburnu, drugom po veličini australijskom gradu. U ovom gradu, živi i radi Saša Janković novinar, producent i izdavač koji je za Nova.rs ispričao kako je izgledao sam potres.

Pročitajte još:

U trenutku potresa Saša se nalazio u svom domu.

„Bio sam tad kod kuće sa suprugom i decom i zidovi su se ljuljali otprilike desetak sekundi. Dok smo izašli iz kuće, potres je prestao. U našoj kući nema materijalne štete, čak nije ništa palo ni sa polica. Inače, ima vrlo malo materijalne štete i to u samom centru grada. Čuo sam se par prijatelja koji žive u Melburnu i kod njih se na kratko osetio i bez posledica. Nije bilo evakuacija nigde koliko je meni poznato“, kaže nam on.

Veći zemljotresi neuobičajeni su na jugoistoku Australije, gusto naseljene oblasti. I Saša se prvi put susreo sa zemljotresom u Melburnu, u kom živi više od deset godina.

Odmah počeli da prave šale

S obzirom na to da su građani Australije već dugo u karantinu, ubrzo nakon potresa društvenim mrežama krenule su šale na račun zemljotresa i toga kako su sada ipak morali da napuste domove.

„Inače, na društvenim mrežama je već nakon blagog potresa osvanula i šala da građani Melburna koji su u 6-om lokdaunu od 15.jula sad imaju još jedan razlog da izađu iz kuće, a to je zemljotres“, kaže nam Saša.

Seizmolozi su najvaili moguće manje potrese u narednim danima u Australiji.

BONUS VIDEO: Kako se spasiti od zemljotresa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar