Foto: EPA/JASMIN BRUTUS

Migrant Hašam Aglaras koji je juče uhapšen u Sarajevu pod sumnjom da se dovodi u vezu sa ubistvom mladića na Otesu (deo Sarajeva) oslobođen je tih optužbi jer se kriminalističkom obradom ustanovilo da on nema veze sa počinjenim krivičnim delom. Policijske agencije i dalje tragaju za još dvojicom muškaraca koji bi se mogli dovesti u vezu sa ubistvom jedne osobe na Otesu i povređivanjem još dve u utorak navečer.

Aglaras je nakon velike policijske akcije lociran i uhapšen na Stupu u napuštenom objektu kod Energoinvesta. On je odmah odvezen u pritvorsku jedinicu, a danas se očekivalo prebacivanje u Tužilaštvo KS.

Ipak, Aglaras je danas predat Službi za poslove sa strancima BiH gde će se osigurati njegovo prisustvo jer nije moglo da se ustanovi da ima ikakve veze sa ubistvom.

„Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama i izvršenih neophodnih provera, utvrđeno je da se navedeno lice trenutno ne može dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim delima, te je isti, obzirom da se radi o stranom državljaninu – migrantu, predat na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima BiH – Terenski ured Sarajevo, gde će se osigurati njegovo prisustvo i nadzor nad istim“, saopšteno je iz MUP-a KS.

Dodali su da policija pod nadzorom nadležnog Tužilaštva intenzivno nastavlja da preduzima mere i radnje s ciljem rasvetljavanja i dokumentovanja izvršenih krivičnih dela.

Policijske agencije i dalje tragaju za još dvojicom muškaraca koji bi se mogli dovesti u vezu sa ubistvom jedne osobe na Otesu i povređivanjem još dve u utorak navečer.

Kako je došlo do hapšenja pogrešne osobe trenutno nije poznato, kao što nema informacija za javnost dokle je potraga za ostalim osumnjičenim.

Otežavajuća okolnost policijskim i bezbednosnim agencijama predstavlja veliki broj migranata koji ilegalno borave na teritoriji BiH bez ikakvih dokumenata niti registracije u prihvatnim centrima.

Ubistvo je izazvalo proteste građana na Ilidži i u Hadžićima. Meštani su pozvali policiju i druge nadležne organe u Kantonu Sarajevo, FBiH i BiH na konkretne poteze s obzirom da se građani već dugo vremena ne osećaju sigurno zbog velikog broja migranata na ulicama koji prave probleme lokalnom stanovništvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar