Sarah Ngaba Foto:West Mercia Police

Okrutna majka koja je pretukla svoju ćerku ostavljajući joj trajno oštećenje mozga mogla bi se suočiti sa novim optužbama nakon što je dete umrlo dve godine kasnije.

Sara Ngaba (27) iz Engleske osuđena je na 14 godina zatvora u maju 2021. nakon što je dvomesečnu Elizu ostavila sa „katastrofalnim povredama“ i dva sata nije zatražila medicinsku pomoć.

Sud je čuo da je u više navrata lagala o tome kako je njena beba postala „mršava i da ne reaguje“ kada ju je odvela u bolnicu u novembru 2019. godine.

Eliza je zadobila „povrede opasne po život“ kao rezultat napada, što je „trajno uništilo kvalitet njenog života“.

Ngaba iz Telforda u Šropširu priznala je da je udarila dete, ali je tvrdila da nije nameravala da je povredi i proglašena je krivom za nanošenje teških telesnih povreda sa namerom.

Ali sada se ispostavilo da se suočava sa novom policijskom istragom nakon što je Eliza, koja je imala cerebralnu paralizu, umrla u dobi od dve godine 15. avgusta prošle godine.

Istraga je saznala da je devojčica preminula sa traumatičnom povredom mozga u Kraljevskoj bolnici princeze Telford nakon što je primljena sa upalom pluća i Kovidom.

Policija Zapadne Mersije potvrdila je da detektivi sada razmatraju slučaj.

PROČITAJTE JOŠ:

Portparol snaga je rekao: „Sprovodimo dalje istrage o ovom slučaju kako bismo utvrdili da li postoji potreba za daljim merama.“

Voren Stanijer, iz Tužilaštva Krune, rekao je u vreme izricanja presude: „Svojim postupcima, Sara Ngaba je trajno uništila kvalitet života svoje bebe. Njena beba je ostala sa teškim invaliditetom i biće potpuno zavisna od drugih do kraja života.“

On je rekao da je optužena „mnogo puta promenila iskaz“ i pokušala da okrivi bebinog oca koji nije bio prisutan u vreme napada.

Detektiv inspektor Džo Vajthed, iz policije Zapadne Mersije, ranije je rekao: „Ovo je značajna zatvorska kazna za tako neverovatno uznemirujući slučaj. Ngaba je pokazala potpuno suprotno ponašanje od onoga što bi se očekivalo od brižne majke“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar