Najmanje šest civila je poginulo danas u samoubilačkom napadu u Kabulu u blizini bezbednosnog kontrolnog punkta koji vodi do avganistanskog Ministarstva spoljnih poslova, saopštila je policija.

„Napadač samoubica, pre nego što je došao do mete, identifikovan je na kontrolnom punktu i ubijen, ali je njegov eksploziv detonirao“, rekao je portparol policije u Kabulu Halid Zadran.

On je dodao da je nekoliko ljudi povređeno, uključujući troje pripadnika talibanskih snaga bezbednosti, prenosi Rojters.

Zadran nije otkrio metu napada, ali je do eksplozije došlo u prometnom centru grada u blizii kontrolnog punkta, koji obezbeđuje ulicu u kojoj se nalazi nekoliko zgrada vlade, uključujući Ministarstvo spoljnih poslova.

Foto: Printscreen AP/Video

Prethodno su iz bolnice, kojom upravlja jedna italijanska nevladina organizacija, saopštili da su primili 12 ranjenih pacijenata i dva tela.

Dvoje očevidaca reklo je za Rojters da su čuli jaku eksploziju u blizini obezbeđenog područja, u kojem se nalaze zgrade nekoliko vlada i stranih ambasada.

Portparoli policije, Ministarstva informisanja i Ministarstvo spoljnih poslova nisu odmah reagovali na zahteve za komentar.

Uzrok eksplozije za sada nije poznat.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar