Foto:Tanjug/AP Photo/AP Photo/Yusuf Wahil

U napadu bombaša samoubice u punoj rimokatoličkoj crkvi u Indoneziji na ostrvu Sulavezi tokom mise za dan Cveti povređeno je najmanje devet osoba, javila je policija.

PROČITAJTE JOŠ:

Na snimku sa mobilnog telefona koji je dobila agencija AP vide se razneti delovi tela pored zapaljenog motocikla na ulazu u crkvu Sveto srce Isusovo u Makasaru, glavnom gradu indonežanske provincije Južni Sulavezi.

Katolički sveštenik Vilhelmus Tulak koji je služio misu kad je bomba eksplodirala oko 10.30 po lokalnom vremenu, rekao je novinarima da je snažna detonacija šokirala vernike neposredno posle završetka službe.

Foto:Tanjug/AP Photo/Masyudi S. Firmansyah

On je rekao da su čuvari crkve posumnjali na dvoje motociklista koji su hteli da udju u dvorište crkve. Jedan od njih je aktivirao eksploziv i poginuo blizu kapije, kada su mu se obratili čuvari.

U napadu nije stradao niko od vernika u crkvi, rekao je sveštenik.

Šef policije Južnog Sulavezija rekao je da je najmanje jedan bombaš poginuo a da su ranjena četiri čuvara i pet civila.

Foto:Tanjug/AP Photo/Masyudi S. Firmansyah

Indonezija najmnogoljudnija muslimanska zemlja na svetu, bori se protiv militanata od bombaških napada na ostrvo Bali 2002. u kome je ubijeno 202 ljudi, uglavnom stranih turista.

U poslednje vreme se umesto napada na strance sprovode manji napadi na vladu, policiju, antiteičke snage i osobe koje militanti smatraju nevernicima.

Foto:Tanjug/AP Photo/Masyudi S. Firmansyah

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar