Džo Bajden Foto:Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

Inauguracija izabranog predsednika SAD Džoa Bajdena uključivaće "virtuelnu paradu širom Amerike" u skladu sa ograničenjima okupljanja u pandemiji virusa korana, najavili su organizatori.

Pročitajte još:

Nakon ceremonije polaganja zakletve na Dan inauguracije, 20. januara, na zapadnoj strani američkog Kapitola, Džo Bajden i njegova supruga Džil Bajden pridružiće se izabranoj potpredsednici Kamali Haris i njenom suprugu Dagu Emhofu, učestvujući u smotri na prednjoj strani Kapitola uz poštovanje mera distance.

Glas Amerike navodi da je to vojna tradicija tokom koje će Bajden izvršiti smotru spremnosti vojnih trupa.

Bajden će takođe dobiti tradicionalnu predsedničku pratnju sa predstavnicima svih rodova vojske od 15. ulice u Vašingtonu do Bele kuće. To će, kako saopštava Predsednički inauguracioni komitet, takođe biti sprovedeno uz distanciranje, dok će „američkom narodu i svetu biti pružene istorijske slike izabranog predsednika koji ide u Belu kuću bez pravljenja velike gužve“.

Radnici su poslednjih dana počeli da montiraju inauguracioni štand za smotru parade ispred Bele kuće dok se Bajdenov tranzicioni tim i dalje priprema za svečanosti koje će uglavnom biti virtuelne.

Shodno tome, organizatori su takodje saopštili da će održati virtuelne parade širom zemlje kako bi „proslavili američke heroje, istakli Amerikance iz svih sfera života u različitim državama i regionima i skrenuli pažnju na raznolikosti, nasleđe i otpornost zemlje, dok započinjemo novu američku eru“.

Parada će biti prenošena preko televizije i prikazaće „raznolike, dinamične“ predstave u zajednicama širom zemlje, obećao je inauguracioni odbor. Učesnici će biti najavljeni u narednim nedeljama.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar