Vladimir Putin Foto:Not supplied / WillWest News / Profimedia

Ruski političar Mihail Abdalkin pojaviće se pred sudom sledeće nedelje kako bi se suočio s optužbama da je diskreditovao oružane snage objavljivanjem videosnimka. Na navedenom snimku se vidi kako Abdalkin sluša govor ruskog predsednika Vladimira Putina o stanju nacije, dok mu istovremeno preko ušiju vise špagete.

Abdalkin, zastupnik Komunističke partije u regionalnom parlamentu Samare, navedeni je potez napravio jer u ruskoj tradiciji vešanje rezanaca na uši simbolizuje da je ta osoba prevarena.

Na društvenim mrežama je najavio kako će gradski sud u Novokujbiševsku njegov slučaj saslušati 7. marta.

„Borićemo se da dokažem svoju neumešanost i nevinost“, poručio je Abdalkin, kojeg je njegova stranka već ranije ukorila zbog navedenog ispada.

Otkako je započela invaziju na Ukrajinu u februaru 2022., Rusija je intenzivirala borbu protiv javnog neslaganja, uvodeći novčane i zatvorske kazne za diskreditovanje oružanih snaga izražavanjem negativnog mišljenja.

Inače, Putinov govor o stanju nacije od 21. februara, koji je trajao gotovo dva sata, nije uključivao nikakve velike političke najave osim suspenzije sudelovanja Rusije u njenom poslednjem sporazumu o kontroli nuklearnog naoružanja s SAD-om, piše Rojters.

***

BONUS VIDEO: Putin o ratu u Ukrajini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar