Oleg Tinkov
Oleg Tinkov Foto:Sergei Konkov / TASS / Profimedia

Ruski miljarder Oleg Tinkov oglasio se danas povodom "ludog" rata u Ukrajini, osudivši rusku invaziju i opisavši one koji je podržavaju kao "morone", između ostalog.

Ruski oligarh Oleg Tinkov, nekadašnji bankar koji je obuhvaćen sankcijama Velike Britanije, napisao je danas na Instagramu da je 90 odsto Rusa protiv „lude“ invazije na Ukrajinu i da on ne vidi da iko ima koristi od ovog rata, kao i da su oni koji ga podržavaju „moroni“.

„Ne vidim da IKO ima koristi od ovog ludog rata! Umiru nevini ljudi i vojnici“, piše Tinkov.

Prema njegovim rečima, oni koji podržavaju rat su „moroni“, a morona ima svuda.

„Naravno da ima morona koji crtaju Z, ali moroni u svakoj zemlji čine 10 odsto ljudi. 90 odsto Rusa je PROTIV ovog rata!“ dodao je milijarder, aludirajući na simbol „Z“ koji je u jednom trenutku postao znak podrške Rusiji.

Tinkov je pored toga prokomentarisao i stanje ruske vojske, a i države:

„Probudivši se sa mamurlukom, (ruski) generali su shvatili da imaju sr*nje vojsku. Kako vojska može da bude dobra ako je sve ostalo u državi sr*nje i zaglavljeno u nepotizmu i servilnosti?“

Tinkov se zatim obratio „kolektivnom Zapadu“, na engleskom, zamolivši ih da ponude Putinu izlaz.

„Dragi kolektivni Zapade, molim vas da date Godspodinu Putinu čist izlaz da sačuva svoj obraz i zaustavi ovaj masakr. Molim vas, budite racionalniji i humanitarniji“, napisao je milijarder u verovatno najoštrijoj osudi rata u Ukrajini do sada od strane jednog ruskog oligarha.

***

Bonus video: Policija pretresa jahtu ruskog oligarha na Majorci

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare