Foto:Profimedia.rs; shutterstock by Efasein

Ambasada Rusije u Švedskoj smatra da će pristupanje kraljevine Švedske NATO-u rezultirati gubitkom njenog nacionalnog suvereniteta, navodi se u saopštenju objavljenom danas na sajtu te diplomatske misije.

„Postati član Severnoatlantske alijanse koju predvode SAD u suštini znači potpuni gubitak nacionalnog suvereniteta otvaranjem svog tla prema NATO bazama. A američki brodovi i avioni sa nuklearnim oružjem biće stacionirani u švedskim lukama i aerodromima. I možete zabraniti raspoređivanje oružja za masovno uništenje u Švedskoj koliko god hoćete, pozivajući se na razne sporazume i memorandume – Vašington nikada neće tražiti dozvolu. Jednostavno će zaboraviti da obaveste Šveđane o tome“, istakla je ruska ambasada, preneo je TAS S.

Komentar diplomatske misije pokrenuo je intervju bivše švedske ministarke inostranih poslova An Linde dnevnom listu „Dagens Niheter“ u kojem je ona „objasnila čitaocima šta je nju, donedavno doslednu pristalicu nesvrstanosti, nateralo da promeni mišljenje i postane vatreni pristalica ulaska zemlje u NATO“.

Tokom intervjua ona je rekla da ne može tačno da kaže kada se to dogodilo, ali da je to shvatila postepeno, kada je postalo očigledno da Rusi gađaju civile, što je šokantno.

BONUS VIDEO: Život pod bombama u Bahmutu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar