Gordan Grlić Radman
Gordan Grlić Radman Foto: EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

Ambasada Rusije u Zagrebu izrazila je danas snažan protest Hrvatskoj zbog uvredljivih izjava ministra spoljnih i evropskih poslova Gordana Grlića-Radmana o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

„Uvredljivi jezik i neutemeljene optužbe šefa hrvatskog resora za spoljnu politiku na račun predsednika Ruske federacije su apsolutno neprihvatljive“, saopštila je ruska ambasada.

#related-news_0

Uz to se dodaje da je „potpuno nedopustivo kvalifikovati kao ‘režim’ legalno izabrane vlasti Ruske federacije i javno govoriti o poželjnosti njihove smene što skorije“.

„Ovakvo neodgovorno ponašanje predstavnika hrvatskog rukovodstva razara tkivo bilateralnih rusko-hrvatskih odnosa koji ove godine obeležavaju 30 godina. Pozvali smo Zagreb da nastavi s održavanjem izgleda da bi se izbegle negativne posledice za međudržavne odnose Rusije i Hrvatske“, ističe se u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom fejsbuk profilu ruske ambasade.

Takođe se naglašava da je potrebno da se „pridržava opšteprihvaćenih pravila međunarodne komunikacije i diplomatskog bontona“.

Hrvatski šef dilomatije nedavno je u medijima izjavio da je Putin počinilac ratih zločina i izrazio nadu da „ruski autokratski režim“ neće dugo trajati.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete da pratite na našem blogu UŽIVO

Bonus video: Predgrađe Kijeva u ruševinama

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare